IJZERSTERK GROEPSESSIES

IJzersterk biedt trajecten aan in groepsverband. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van wekelijkse groepssessies en individuele coaching. Je kunt hier gratis aan meedoen. Een wekelijks traject bestaat uit twee uur per keer, het tweede trimester bestaat uit drie uur.

De E.T groep duurt 9 maanden met een eventuele uitstroom.

Een groep bestaat uit max 12 jongeren in de leeftijd van 17 tot 26 jaar. De groepssessies zijn van 19:00 tot 21:00 uur en het laatste trimester om de week een drie uur durende sessie. Deze bestaat dan uit individuele coaching en nazorg. Het kan voorkomen dat er een jongere uitstroomt. Wij als groep kunnen dan besluiten om een nieuwe deelnemer te plaatsen. Wij kijken eerst gezamenlijk of dit passend is.

Wat doen wij in de groepssessies

In deze groep werk je samen op een unieke wijze en dat wil zeggen ´out of the box ‘mentality aan een mind, body en soul proces. Het IJzersterk team is direct, eerlijk, confronterend maar ook liefdevol en meer dan ondersteunend. Met een professionele nabijheid zullen wij jou gelijkwaardig en geduldig begeleiden.

We onderzoeken intieme topics, gaan op zelfonderzoek uit, onderzoeken triggers, kijken mee naar jou als mens en naar hetgeen wat jij nodig hebt. En als daar sprake van is willen wij jou ook graag helpen om terug te keren naar school, werk (of anders) en versterken jouw zelfredzaamheid.

Je wordt niet in een hokje geplaatst maar wij creëren samen met jou een space waarin jij kan groeien. Er zijn geen oordelen en daarom staat gelijkwaardigheid bij ons centraal.

Onze coaches zijn gediplomeerde verleners van zorg en hulp in hun eigen expertise. De coaches zullen ook veel vanuit hun eigen ervaring werken (ervaringsdeskundigen)

Tijdens de sessies gebruiken wij o.a. muziek, expressie en movement.  Je zult leren hoe je dit als tool kunt gebruiken in moeilijke situaties. In het kort, je gaat aan de slag met je hele hebben en houden. Je De oefeningen kunnen intens zijn maar wij vangen jou altijd op.

Ook betrekken wij graag naasten in dit belangrijke proces.

Dit doen wij altijd in samenspraak met jou!

MELD JE AAN

De deelname is gratis (dit wordt vergoed door de gemeente). Heb je verder nog vragen, bel of mail ons gerust. Wij staan voor jou klaar.