WIJ ZIJN IJZERSTERK

Serena Ishey

Ik heb altijd al met de mens gewerkt. Elke doelgroep heb ik voorbij zien komen en in elk van ze heb ik mijzelf gezien of was er herkenning. Vaak hoor ik dat mijn werkwijze of methodiek eigenzinnig is en soms weleens excentriek. Nog vaker mag ik horen dat het WERKT! Het werkt omdat ik graag buiten de lijntjes kleur om de kleuren te verkennen. Geen enkele persoon is hetzelfde en elke aanpak vergt maatwerk.

 Mijn motivatie komt vanuit mijn jeugd. Ik heb van alles meegemaakt waardoor ik in staat ben sneller af te tasten bij de ander en vanuit daar te begeleiden. Ik heb aan beide kanten van de deur gestaan. Ik weet dat ik mensen kan verbinden, connecties kan leggen en dat ik ga voor de professionele nabijheid in plaats van de professionele afstand. Mijn expertise is breed. Ik coach vanuit ervaringsdeskundigheid maar ben op verschillende vlakken opgeleid en getraind Zo coach ik veel jongeren met Autisme, ADD/ADHD en borderline, jongeren met een mentale kwetsbaarheid maar ook volwassenen. Pionieren doe ik al geruime tijd en daarbij ieders mening respecterend. Onze trajecten zijn voor eenieder met een te zware rugzak of om te voorkomen dat het rugzakje te zwaar wordt. Gelijkwaardigheid is key. IJzersterk wil dat een ieder met respect behandeld wordt en dat er ruimte gecreëerd wordt om te ZIJN. Wees alsjeblieft welkom in al jouw kleuren en vormen.

Jij bent genoeg.

Jessica Van Driel

Ook mijn motivatie om te doen wat ik doe, komt vanuit mijn jeugdervaringen. Ik heb aan den lijve ondervonden dat het mogelijk is om aan negatieve gebeurtenissen in je leven een positieve wending te kunnen geven. Ik ben bij Ixta Noa vrijwilligerswerk gaan doen en heb mensen met een eetstoornis begeleid. Door het delen van mijn eigen verhaal heb ik ervaren dat de ander zich begrepen en gehoord voelde. Ik geloof dat we met de juiste hulp en begeleiding de weerbaarheid van jongeren kunnen vergroten. Een veilige plek bieden waar jongeren voelen dat ze mogen zijn wie ze zijn en ze leren omgaan met hun eigen identiteit, daar wil ik graag aan bijdragen. 

Het is soms een moeilijke weg, maar samen komen we er wel.

Jasmine

Het gevoel dat ik iemand kan helpen geeft mij voldoening. Dagelijks heb ik te maken met jongeren die het niet altijd even makkelijk hebben of hebben gehad.


Via ijzersterk empowerment hoop ik jongeren stap voor stap weer stukjes licht te kunnen laten zien of voelen.
Ik werk graag met de jeugd omdat ik mij in hun kan verplaatsen. Ze een stukje herkenning bieden, en hopelijk het gevoel geven dat zij zich gehoord en gezien mogen voelen. Als eens jeugdige voel ik de raakvlakken en denk ik met onze eigen manier van coachen zelfredzaamheid te vergroten, stigma’s te doorbreken en support te bieden op de fragiele plekken.