REFERENTIES

“Serena en Jasmine geven nu al anderhalf jaar iedere vrijdag ‘Speak Up’ bij ons op school aan leerlingen uit klas 1 t/m 3. De docenten zijn zeer betrokken bij de leerlingen en behandelen belangrijke thema’s met de leerlingen, zoals seksualiteit, mentale gezondheid en discriminatie. Leerlingen geven aan dat ze zich op hun gemak voelen bij Serena en Jasmine en tijdens de lessen durven te bespreken waar ze tegenaan lopen op school of thuis. Er is inmiddels zelfs een hechte groep ontstaan van leerlingen die het zo naar hun zin hebben tijdens de lessen dat ze zich ieder half jaar weer aanmelden voor ‘Speak Up’. Ook kunnen de leerlingen hun creativiteit kwijt. Tijdens de Gregorius Show hebben de leerlingen onder begeleiding van Serena en Jasmine bijvoorbeeld een indrukwekkend spoken word optreden neergezet in de stadsschouwburg!”

Roos Maier - Decaan onderbouw Gregorius

“Ik merk dat ik het spannend vind om er bij te zijn: De afsluitende avond van het groepswerk dat IJzersterk deed met jongeren in de gemeente. De start kon ik in mijn rol van wethouder aanzwengelen, maar we voeren op intuïtie en dat kan politiek ook lastig blijken. Hoe is het gegaan de afgelopen weken en waar is de groep en zijn de leden ervan beland? Ik ben super benieuwd…..

IJzersterk heeft iedere deelnemer kunnen motiveren terug te kijken op het werk dat gedaan is. Familie is gekomen en één voor één stappen deelnemers vooruit om hun verhaal te delen. We raken meer en meer onder de indruk. Van de diepgang van het werk, het zelfonderzoek en de zelf-reflecties. Van de helende invloed van de groep. Van de veilige en waarderende setting die IJzersterk schept. We leven mee met de verhalen en delen in de emoties van deelnemers. Er zijn geen kleine stappen gezet: mensen zijn aan het licht gekomen en gaan bloeien. Er is betekenis gegeven en zin ontdekt in het bestaan.

Na afloop voel ik me dankbaar voor het welkom dat er was. Ik voel me blij over de samenwerking met IJzersterk en trots, heel trots, op de leden van de groep. Als we jongeren een betere toekomst gunnen, gun ze dan een beter hier en nu. Dat is wat IJzersterk deed met deze groep en hopelijk nog vaak mag doen!”

Jan Kuiper - Wethouder in Nieuwegein

BENIEUWD?

Wilt u meer over de tarieven en mogelijkheden weten of uitleg over onze methodiek? Bel of mail gerust en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!